Welcome to the Library Catalog of "Dunarea de Jos" University of Galati

Normal view MARC view ISBD view

Food authenticity and traceability / edited by Michèle Lees.

Contributor(s): LEES, Michèle [ed.].
Material type: materialTypeLabelBookSeries: Woodhead Publishing in food science and technology: Publisher: Cambridge : Boca Raton, FL : Woodhead Pub. ; CRC Press, 2003Description: xvii, 612 p. : il. ; 24 cm.ISBN: 9781855732562 (Woodhead); 9780849317637 (CRC).Subject(s): | DE-Ingineria produselor alimentare | | industrie alimentară | standarde de calitate în industria alimentară | analiza produselor alimentare | siguranță alimentară | cărți achiziții | cărți străineGenre/Form: lucrare de specialitateOther classification: 664/F78
Contents:
Advanced PRP techniques in identifying food components -- DNA methods for identifying plant and animal species in food -- Enzyme immunoassays for identifying animal species in food -- Proteome and metabolome analyses for food authentication -- Near infra-red absorption technology for analysing food composition -- NMR spectroscopy in food authentication -- Using stable isotope ratio mass spectrometry (IRMS) in food authentication and traceability -- Spectrophotometric techniques -- Gas chromatography -- High pressure liquid chromatography (HPLC) in food authentication -- Enzymatic techniques for authenticating food components -- In-line sensors for food analysis -- Chemometrics in data analysis -- Species identification in processed seafoods -- Meat and meat products -- Milk and dairy products -- Cereals -- Herbs and spices -- Identifying genetically modified organisms (GMOs) -- Wine authenticity -- Traceability in food processing : an introduction -- Developing traceability systems across the supply chain -- Developing and implementing an effective traceability and product recall system -- Traceability in fish processing -- Safety and traceability of animal feed -- Geographic traceability of cheese -- Advanced DNA-based detection techniques for genetically modified food.
Action note: Proiect EXPERT 14PFE/2018
List(s) this item appears in: Titluri cărți achiziționate din proiectul: Excelență, performanță și competitivitate în activități CDI la Universitatea „Dunărea de Jos" din Galați - EXPERT, Contract nr. 14PFE/17.10.2018 | Titluri cărți intrate în bibliotecă în mai-august 2019 | Titluri cărți străine intrate în bibliotecă în anul 2019 | Titluri cărți IPA intrate în 2016-2020 | Bibliografie_TPA_martie_2020_Lenuta
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Current location Collection Shelving location Call number Status Date due Barcode
Biblioteca - Sediul Central

Adresă: Str. Domnească, nr. 47, Galati, cod 800008

Tel: +40336130/132/133/134

Email: biblioteca@ugal.ro

Sediul Central al bibliotecii este organizat în patru secții:

Secția de împrumut: deține publicații din domeniul tehnic, destinate împrumutului la domiciliu.

Sala de lectură I: publicațiile din această colecție se pot consulta în regim de sală de lectură; aici puteți regăsi lucrări de referință, teze de doctorat și colecții de reviste din domeniul științelor exacte și tehnice.

Sala de lectură II: publicațiile din această colecție se pot consulta în regim de sală de lectură; aici puteți regăsi cărți din domeniul științelor exacte și tehnice.

Multimedia: pune la dispoziția utilizatorilor, în regim de sală de lectură sau prin împrumut la domiciliu, publicații în format electronic pe suport fizic CD sau DVD.

Din anul 2020, sediul central se mută în clădirea Filialei de științe economice și umaniste. Secțiile se reconfigurează astfel:

  • Sala de lecturăpublicațiile din această colecție se pot consulta în regim de sală de lectură; aici puteți regăsi cărți din domeniul științelor exacte, inginerești, sociale, economice și umaniste.
  • Sala de documentare
  • Sala multimedia
  • Secția de împrumut științe economice 
  • Secția de împrumut științe exacte și inginerești

 

Cărți SC-Sala de lectură I 664/F78 (Browse shelf) Not For Loan C-281662

Bibliogr., indice.

Advanced PRP techniques in identifying food components -- DNA methods for identifying plant and animal species in food -- Enzyme immunoassays for identifying animal species in food -- Proteome and metabolome analyses for food authentication -- Near infra-red absorption technology for analysing food composition -- NMR spectroscopy in food authentication -- Using stable isotope ratio mass spectrometry (IRMS) in food authentication and traceability -- Spectrophotometric techniques -- Gas chromatography -- High pressure liquid chromatography (HPLC) in food authentication -- Enzymatic techniques for authenticating food components -- In-line sensors for food analysis -- Chemometrics in data analysis -- Species identification in processed seafoods -- Meat and meat products -- Milk and dairy products -- Cereals -- Herbs and spices -- Identifying genetically modified organisms (GMOs) -- Wine authenticity -- Traceability in food processing : an introduction -- Developing traceability systems across the supply chain -- Developing and implementing an effective traceability and product recall system -- Traceability in fish processing -- Safety and traceability of animal feed -- Geographic traceability of cheese -- Advanced DNA-based detection techniques for genetically modified food.

Proiect EXPERT 14PFE/2018

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Biblioteca Universității "Dunărea de Jos" din Galați

Powered by Koha